Икона на "Св. Георги Победоносец" получи Гюргево от Русе по повод празника на града

0

С тържествена церемония вчера в Гюргево беше отбелязан Празникът на града. Официални гости на нея бяха заместник-кметът Иван Григоров и началникът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе – Спасимир Димитров. На празника присъстваха и областният управител Венцислав Калчев и неговите заместнички Айлян Карамехмедова и Милена Хинкова, както и председателят на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. От името на кмета Пламен Стоилов, поздравителен адрес поднесе неговият заместник Иван Григоров.

В приветствието бе изразено убеждението, че отношенията на приятелство и сътрудничество между двете общини ще продължат да се развиват и задълбочават. „Това несъмнено ще даде възможност за реализиране на още много нови успешни трансгранични инициативи и съвместни проекти, както по Дунавската стратегия, така и като част от ЕРГО мастерплана“, се казва още в поздравителния адрес.

Като подарък, заместник-кметът Григоров поднесе на Николае Барбу икона на Свети Георги Победоносец, който е закрилник и на двата града – Русе и Гюргево, както и бутилка червено вино от русенска изба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари