Идеята за ромска полиция набира популярност

0
Румяна Бъчварова обясни, че сериозно се обмисля как да бъде сформирана подобна структура
Румяна Бъчварова обясни, че сериозно се обмисля как да бъде сформирана подобна структура Видео: News7

Идеята набира все повече привърженици

Идеята за създаване на ромска полиция, която да се грижи за реда в махалите набира все повече привърженици. Включително и сред представителите на националистически организации.

В парламента министърът на външните работи Румяна Бъчварова обясни, че сериозно се обмисля как да бъде сформирана подобна структура.

В сутрешния блок на ТV7 "Добро утро, България" председателят на Патриотичния фронт Валери Симоенов заподозря, че зад събитията в Гърмен, Орландовци и Филиповци са намесени политически лица.

Лидерът на патриотите в парламента не пропусна да отбележи присъствието на депутата от ДПС Илия Илиев вчера след сбиването във Филиповци. Валери Симеонов обаче обяви, че разполага с информация, според която в деня след сбиването между младежите в Орландовци и само часове преди сблъсъците между протестиращи и роми в квартала е бил депутатът от ДПС Камен Костадинов.

По-късно в парламента Камен Костадинов заяви, че лидерът на националистите е подведен и че по време на събитията в Орландовци дори не е бил в България.

Дали има информация за политически провокации на протестите в Орландовци, министърът на вътрешните работи не каза.

Идеята за опазването на реда в ромските махали да бъдат ангажирани представители на самия етнос обаче печели все повече привърженици.

Убедена, че такава мярка би дала резултат, министър Бъчварова подчерта, че за реализирането й ще бъде необходимо доста време.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари