Хванаха пиян шофьор на улица "Муткурова"

3
Дрегерът отчел положителен резултат от 2,09 на хиляда в издишания въздух
Дрегерът отчел положителен резултат от 2,09 на хиляда в издишания въздух Снимка: Dunavmost / Архив

Бързо производство е образувано срещу водач, установен с положителна проба за алкохол в концентрация над 1.2 промила.

На 23 май около 03:15 часа в гр. Русе на улица "Муткурова", при кръстовището с улица "Цар Петър", екип на Първо РУ е спрял за проверка лек автомобил „Ауди А6“ с русенска регистрация и в хода на последвалата проверка е изяснено, че водач на превозното средство е 33-годишен мъж. Екип на сектор „Пътна полиция“ е тествал мъжа за употреба на алкохол, при което уредът е отчел положителен резултат от 2,09 на хиляда в издишания въздух. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Той е бил задържан и съпроводен до болница „Канев“, където пред медицинско лице е отказал да даде кръвна проба за изследване.

Във връзка с констатираното нарушение на 33-годишния е съставен акт. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

В РУ – Две могили изясняват случай на установен водач с положителна проба за алкохол, който е отказал да бъде тестван с техническо средство за наркотици, но в медицинско заведение е дал проби. 

На 22 май около 23:23 часа в гр. Две могили, на кръстовище образувано между ул. Камчия и ул. Мизия, от автонаряд на местното районно управление е бил установен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 35-годишен мъж.

В хода на проверката на полицаите направило впечатление, че водачът лъха на алкохол и говори повалено. Последвала е проба с техническо средство за употреба на алкохол, при която уредът е отчел положителен резултат от 0,69 промила в издишания въздух, след което униформените са пристъпили към проверка и за употреба на наркотични вещества, но мъжът е отказал за бъде тестван с техническото средство. На 35-годишния са съставени два акта и са му издадени талони за медицинско изследване, след което е съпроводен до УМБАЛ - „Канев“ в Русе, където е дал проби за анализ. Химическо изследване за употреба на алкохол е показало наличие на етилов алкохол от 0,76 на хиляда.

Пробите за наркотици са изпратени за анализ и се изчаква резултата. Работата по случая продължава в хода на образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари