Хванаха пиян шофьор в центъра на Русе

0
Дрегерът отчел 1,63 на хиляда концентрация в издишания въздух
Дрегерът отчел 1,63 на хиляда концентрация в издишания въздух

Бързо производство е образувано срещу шофьор, заловен от полицията да управлява след употреба на алкохол.

На 19 октомври около 21:20 часа в Русе, на кръстовището между улица "П. Д. Петков" и улица "Муткурова", екип от сектор „Пътна полиция“ е спрял за проверка лек автомобил "Ауди А4", при което е установено, че водач е 48-годишен мъж.

Последвалата проба с техническо средство е отчела положителен резултат за употреба на алкохол - 1,63 на хиляда концентрация в издишания въздух.

На мъжа е съставен акт за установяване на административно нарушение и му е връчен талон за изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление.

Още две бързи производства са образувани срещу водачи на автомобили, за шофиране в нетрезво състояние и за управление в срок на изтърпяване на административно наказание.

Случаите са от 21 октомври. Те са били установени от екипи на Първо РУ, със съдействие на колегите им от сектор Пътна полиция.

37-годишен водач на лек автомобил марка БМВ е хванат с 1,69 промила, а 29-годишен мъж е управлявал лек автомобил „Шкода Фелиция“ без свидетелство за управление в едногодишния срок от наказването му по административен ред.

Срещу двамата са образувани производства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари