Хванаха бракониер на дърва в гора край Тетово

4
В двора на двама жители на селото са открити незаконни добити кубици дървесина от ясен
В двора на двама жители на селото са открити незаконни добити кубици дървесина от ясен Снимка: sakarnews.info / архив

В двора на двама жители на селото са открити незаконни добити кубици дървесина от ясен

В хода на продължаващата активна дейност на служителите на ОДМВР – Русе по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност миналата седмица е проведена специализирана операция на територията на с Тетово, насочена срещу незаконни дейности с дървен материал. 

В хода на полицейските действия, извършени от служители от участък "Червена вода", на адреса на 52-годишен мъж в селото, е установено, че той съхранява в двора на имота си около 1,5 кубични метра незаконно придобита дървесина от вида ясен. Откритият дървен материал е бил без контролна горска марка. В друг имот в същото село са намерени съхранявани около един кубик дърва, също от вида ясен, без контролна горска марка от общинския горски фонд в землището на с.Тетово. За констатираното от полицаите са започнати проверки по описа на Второ РУ.

При друга проверка на полицаите от участъка, осъществена съвместно със служители на ОП "Паркстрой" при Община Русе, след обход в горски масив в местността "Дюзорман" в землището на с. Тетово, около 19:00 ч. на 10 декември са установили 40-годишен мъж, местен жител (известен на правораздавателните органи), който бил извършил незаконна сеч на около 1 куб. метра дървесина, която превозвал с конска каруца. Общинските служители са съставили на 40-годишния два акта по Закона за горите и са отнели дървесината, конската каруца и амунициите на коня.

По случая е заведена преписка по описа на Второ РУ, с оглед изясняване на престъплението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари