Христо Иванов: Трябва да има предсрочни избори и управлението да бъде сменено

4
Според Иванов предстои преструктуриране на българския политически пейзаж
Според Иванов предстои преструктуриране на българския политически пейзаж Видео: БНТ

"Трябва да има предсрочни избори и това управление трябва да бъде сменено. Господин Борисов е изпаднал в една много тежка загуба на връзка с реалността. Живее в някакъв конспиративен свят, време му е за почивка очевидно"

Това каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

"Протестът в парк "Росенец" е част от една поредица от правни действия за това целия този възел от лъжи и закононарушения, който представлява "Росенец", включително нефтобазата, която е до него на "Лукойл" да бъде разплетен... Това е дългосрочен наш приоритет", обясни той.

По думите му има съмнения за "Лукойл", "че българските власти са се отказали от суверенитет върху нефтената база в "Росенец" в рамките, на която е обособено това имение на Доган и че не се събират всички данъци от "Лукойл" и не се контролира кой, какво и колко внася".

"Отидохме в парк "Росенец" не да дразним НСО. Отидохме като български граждани, които посещават български бряг и българска държавна земя, за да покажем, че това е държавна земя и да подготвим нашите правни действия да искаме достъп до тази държавна земя. След като има публична собственост на брега, до нея всеки български гражданин и по суша трябва да може да му се осигури път", подчерта Христо Иванов.

Той прогнозира, че техните намерения по този казуса " вероятно ще се реализират след предсрочните избори, които следват, защото трябва да има предсрочни избори и това управление трябва да бъде сменено".

"Готови сме за тези предсрочни избори, гражданите са готови за тези предсрочни избори", заяви без колебание лидерът на "Да, България".

Според него предстои "доста широко преструктуриране на българския политически пейзаж"

"Дори и без тези протести и техните ефекти се очертава ситуация, в която близо половината, ако не и над половината, субекти в следващия парламент ще бъдат нови брандове, ако не нови лица," каза още той и добави: "Демократична България" ще бъде там и ще търси конституционно мнозинство, което да рестартира българската демократична система."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари