Христо Иванов: Избори сега биха тласнали страната в неочаквана посока

0
По думите му без смяна на главния прокурор не може да се говори за начало на системна реформа в държавното обвинение
По думите му без смяна на главния прокурор не може да се говори за начало на системна реформа в държавното обвинение Снимка: БНТ, стоп кадър

ДБ и ПП са най близки като ценностни нагласи, но не дружат срещу никого и имат добри работещи отношения с колегите си от БСП и ИТН, категоричен е Христо Иванов

"Опитваме се последователно да бъдем най-спокойния партньор в коалицията, тъй като "Демократична България" е един успешен коалиционен формат, който носи много горчиви изводи и трудни уроци и знаем колко е трудно, когато имаме толкова различни субекти по толкова различни критерии". Така председателят на ДБ Христо Иванов коментира в "Панорама" по БНТ напрежението в управляващата коалиция.

ДБ и ПП са най близки като ценностни нагласи, но не дружат срещу никого и имат добри работещи отношения с колегите си от БСП и ИТН, категоричен е Иванов.

"Ако ние тласнем страната към избори сега, това няма да са просто четвъртите избори за 12 месеца, а едни избори в момент, в който големи масти от бг общество са под влияние от силни емоции на страх. Русия продължава да има силни инструменти а пропагандно въздействие в България. В рамките на една предизборна борба те могат да тласнат страната в посока, която е напълно неочаквана", заяви той.

Иванов подчерта, че управлението не иска да слага собствени хора в прокуратурата, но е убедено, че без смяна на главния прокурор не може да се говори за начало на системна реформа в държавното обвинение.

"За ситуацията с пътното строителство - проблемът е, че не можем да имаме доверие на българското правосъдие, че там, където наистина има нещо нередно, то ще го е изчистило и няма нужда да се произнасят политически присъди и оценки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Браво
    Да живее Бойкикев наследникът на комунисти - активни борци против фашизма - известни с облагите още от живково време. Сега пак са на държавната софра с аркадашите от БСП (БКП). И да не искате, скоро ще си ходите
  • 3
    10
    8 до 9
    Защо аз, бе?:))))
  • -3
    9
    ./,
    До 8: Марш в усрайна или в сащ! Българофоб/русофоб сте! Марш да си смените пола! Слава на Русия! Незабавно изгонване за шпионаж на сащническия поосланик от България!
  • 0
    8
    до 7
    Ами върви в Украйна да проявяваш патриотизма си. А тоя Христо Иванов е на американска издръжка от студент. Та, какви то са ти водачите , мухльо, такъв ти е и патриотизма!:))
  • -1
    7
    До ''\\[][]
    Русофоб=българолюб, тъпако! Слава Украiна!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари