Христо Иванов: Борисов не подава оставка заради обещания към Пеевски

2
Карадайъ сложи на масата проформа фактура за услугите на ДПС
Карадайъ сложи на масата проформа фактура за услугите на ДПС

Карадайъ сложи на масата проформа фактура за услугите на ДПС

Премиерът Бойко Борисов не подава оставка, въпреки продължаващите над 2 месеца антиправителствени протести, заради свои обещания към руския президент Владимир Путин и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Това коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Много е просто обяснението. Борисов е обещал на Путин да довърши тръбата (така наречения проект "Балкански поток" - бел.ред.) с цената на всичко. Борисов е обещал на Пеевски да довърши програмирането на евросредствата", коментира Иванов. Според Иванов програмирането на европейските средства в момента се прави "тайно и в полза на Пеевски и на няколко други олигарха, които вегитират около него".

Той коментира и изказването на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на новия политически сезон, в рамките на което той поиска оставките на кабинета и президента, но и подчерта необходимостта от ефективно усвояване на европейските средства.

"Карадайъ сложи на масата проформа фактура за услугите на ДПС, те дадоха цената на своите услуги и на своята подкрепа и на своите искания и очевидно я получават", заяви Христо Иванов.

Според Христо Иванов Бойко Борисов е започнал да губи, както подкрепата на политическите си партньори извън страната, така и подкрепата на бизнеса в страната. "Колелата на общественото и политическото мнение в Европа са тръгнали да се въртят срещу него", коментира Иванов.

"Все повече бизнеси се обръщат срещу този режим, те разбират, че тук става дума за защитаване на базови права и свободи, включително правото на собственост, правото на справедлив процес и правото на свобода на словото и на свобода на политическа и гражданска изява", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари