Хората освиркаха Йорданка Фандъкова пред паметника на Апостола

4
Хората скандираха: "Предатели", "Мафия" и "Оставка"
Хората скандираха: "Предатели", "Мафия" и "Оставка"

Стотици хора освиркаха кмета на София Йорданка Фандъков.

Това се случи пред паметника на Апостола на Свободата - Васил Левски. Хората скандираха: "Предатели", "Мафия" и "Оставка".

Докато Фандъкова четеше словото си всички викаха: "Ууу". Президентът Румен Радев помоли хората да се въздържат от подобни възгласи. Словото му беше кратко, но запомнящо се. Радев започна с това, че Левски не обича преклонени глави и хората днес трябва да се изправят. Напомни, че нашата битка за идеала на Апостола е сега.

"На 19 февруари българите почитаме Апостола. Свикнали сме да казваме, че идваме на този паметник, за да склоним глави, но Левски не обича склонени глави. Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук. Време е да спрем да търсим утеха в историята, време е да се отучим да черпим достойнство от саможертвата на героите ни. Твърде удобно е да се гордеем с чужди подвизи. Свободата и достойноство нито се наследяват, нито могат да се вземат назаем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега. Свобоното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. Днес се питаме това ли е чистата и свята Република на Дякона?", каза още Радев.

След като приключи, всички започнаха да скандират: "Радев, Радев".

Кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза в словото си, че "с делата си Апостола на свободата става Апостол на сърцата, който с примера си изтрива страха. Той сее семената на надеждата и любовта към Отечеството“. „Днес трябва да си спомним неговите думи и да надскочим егото си. Историята се прави със съучастие, обща вяра и стремеж“, цитира думите на Левски кметът. „Днес трябва да помним, че белият лист, на който пишем историята си, стои пред нас и трябва да пишем в него“, каза още Фандъкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари