Хора изоставят животни пред ветеринарни клиники

1
„Такъв вид постъпка изобщо не е пример за подражание", категоричен е ветеринарният лекар Евгени Евтимов
„Такъв вид постъпка изобщо не е пример за подражание", категоричен е ветеринарният лекар Евгени Евтимов Видео: NOVA

Хора изоставят животни пред ветеринарни клиники, алармират ветеринарни лекари у нас

Поредният  сигнал от д-р Евгени Евтимов.  За пореден път пред клиниката, в която работи, той намира изоставено животно. На охранителните камери се вижда как мъж паркира колата си и оставя клетка, в която има котка. Оставя и един плик с бележка, че котето е обезпаразитено, разкрива той пред NOVA.

„Такъв вид постъпка изобщо не е пример за подражание. Ако това се случи в Америка например, този човек ще понесе някакви санкции - дали ще бъде глоба, дали ще бъде нещо по-сериозно, а може и да му забранят в бъдеще да отглежда животно или да притежава такова. Със сигурност ще кажа, че това момче, по една или друга причина, е решил да се отърве от отговорност”, коментира д-р Евгени Евтимов.

Този не е първият случай животно да бъде изоставено пред клиниката, признава ветеринарят.

„Оставят кучета в кашон, котета в кашон. Независимо дали намираш животно, независимо дали искаш да го дадеш, или искаш да го спасиш, не е начинът да го оставиш на някой и да разчиташ на неговото милосърдие. Живеем в супер напреднало време, със супер високи технологии, социалните мрежи са нещо, което дава яснота по всяко време, навсякъде какво се случва. Най- елементарното, ако искаш да помогнеш от сърце, както се казва, снимаш го, правиш един пост, има толкова много групи, които са за изоставени животни”, обясни д-р Евтимов.

И призовава с надежда да бъде чут.

„Обръщам се към всички, които са решили да си вземат домашен любимец или животно, да бъдат наясно с това, че взимайки го вкъщи, то става част от семейството, член от семейството, който изисква, абсолютно същите грижи, както за всеки член от семейството. Когато си поел отговорност да се грижиш за него, е абсолютно равносилно на това да се грижиш за своето дете и за друг член от семейството и грижите за това създание трябва да са, докато то е живо”, обяснява д-р Евтимов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари