Honda планира да „електрифицира“ Европа

0
E-Prototype
E-Prototype Снимка: Reuters

На изложението в Женева Pininfarina представи модела Battista, който развива 300 км/ч за по-малко от 12 секунди, с цена от 2 млн. евро за бройка.

По време на автомобилното изложение в Женева японският концерн Honda обяви, че възнамерява да продава единствено електрически превозни средства на европейските пазари след 2025 г., съобщава Euractiv, цитиран от Investor.bg.

Вицепрезидентът на Honda за Европа Том Гарнър заяви пред репортери, че „екологичните предизвикателства продължават да водят до търсене на незамърсяващи автомобили“ и поради тази причина производителят планира да промени пазарните си нагласи в средата на следващото десетилетие.

Според Гарнър плановете на компанията относно европейските пазари ще бъдат приведени в съответствие с глобалните стремежи за пренасочване на две трети от общото производство на Honda към електрификацията.

Именно електромобилите са голямата звезда в Женева, тъй като Honda представи първото си изцяло електрическо творение – E-Prototype, докато италианският производител на луксозни автомобили Pininfarina вдигна предния капак пред публиката на, според нейните представители, най-бързата кола в света.

Моделът Battista може да развие 400 км/ч, като ускорява до 100 км/ч за две секунди, а 300 км/ч – за по-малко от 12 секунди.

Впечатляващите данни са съпроводени и от впечатляваща цена – 2 млн. евро за бройка.

Източник: Investor.BG
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари