Хидравлични колчета ще пазят площад "Хан Кубрат" от недобросъвестни шофьори

0
Много русенски шофьори използват площад "Хан Кубрат" за паркинг
Много русенски шофьори използват площад "Хан Кубрат" за паркинг

Комисия “Организация безопасност на движението” към Община Русе е взела решение за поставяне на хидравлични колчета на местата, в които автомобилите минават за да паркират нерегламентирано на площад "Хан Кубрат". Това съобщи зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, която е и председател на комисията. 

Много русенски шофьори използват ремонтиращия се в момента площад за да паркират нерегламентирано върху плочките в пешеходната зона. Поставянето на хидравлични колчета ще ограничи достъпа на подобни паркиращи автомобили, като в същото време при необходимост колчетата ще могат да се прибират в земята, за да осигурят достъп на противопожарните автомобили или на търговците, зареждащи магазините. Те ще могат да се управляват и дистанционно, което ще улесни овладяването на аварийни ситуации, коментира Кръстева.

Зам.-кметът призова всички граждани да спазват правилата за движение и да паркират на регламентираните места. По този начин ще бъдат предпазени реновираните площи, които са и лицето на града.

Наскоро и кметът на Русе Пламен Стоилов укори подобно поведение, като насърчи хората да подават сигнали със снимки при наличието на нарушители. Очакванията са дисциплината с паркирането в тази част на центъра да се затегне с монтирането на видеонаблюдение. 

- See more at: http://ruse.topnovini.bg/node/562080#sthash.MRYnHlCW.dpuf

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари