Херо Мустафа цитира Ботев на български език

0
Американския посланик подчерта важността от изучаването на езици, като обясни, че езикът е ключа към културата
Американския посланик подчерта важността от изучаването на езици, като обясни, че езикът е ключа към културата Снимка: Ненко Станев / 24 часа

Американския посланик подчерта важността от изучаването на езици, като обясни, че езикът е ключа към културата

"Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата". С тези думи на Христо Ботев, изречени на български посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа се обърна към учениците от езиковата гимназия в Кърджали. Посланикът беше специален гост на тържеството им по повод 100-годишнината от основаването на училището им, пише 24 ЧАСА.

"Когато си мисля за Христо Ботев, за Васил Левски и за всички останали велики национални лидери на България, които са се борили за свобода, не мога да не ги сравня с всички останали в днешните условия, които отстояват своята свобода", каза още Херо Мустафа.

Тя подчерта важността от изучаването на езици, като обясни, че езикът е ключа към културата, а познаването на културата позволява да разбираме хората.

"Тези, които знаят езика на други народи и разбират другите култури са тези, които изграждат един по-свободен, по-проспериращ, по-мирен свят и се надявам, че именно това вие ще правите в бъдеще", заяви дипломатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    8888888888
    Докато не бъде изгонен посланикът на сащ за България, докато не бъдат изгонени всички сащнически войски от България, докато не бъдат изгонени всички сащнически нпо-та на цру, докато не бъдат прекратени дипломатическите отношения със сащ, докато България не посочи сащ като аресор и че сащ е терористична държава - България няма да произвежда нищо свое, освен да произвежда българофоби/русофоби!
  • 4
    2
    моето име
    По-голямото падение е правописа ти, младеж. Засрами се!
  • 4
    1
    Иван
    До къде се стигнах ме ТО да говори за свобода и да цитира Велики Българи.Страшно падение.ужас
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари