Хаос с мерките в русенските училища

2
В РУО получили едва днес данни за заболеваемостта от РЗИ
В РУО получили едва днес данни за заболеваемостта от РЗИ Видео: Кис 13

В РУО получили едва днес данни за заболеваемостта от РЗИ

От утре се преустановяват присъствените учебни занятия в община Ценово. Там заболеваемостта от COVID-19 е достигнала 907 на 100 000.

В община Русе пък децата ще ходят на училище на ротационен принцип като половината ще са в присъствена форма на обучение, а останалите – дистанционно в електронна среда.

Неофициално Русе се намира в тъмночервената зона със заболеваемост от над 500 на 100 000 за 14-дневен период още в края на миналата седмица.

До днес обаче учениците от общината продължаваха да ходят присъствено на училище, алармира телевизия Кис 13. Това породи притеснения у родителите, които следейки нарастващия брой на случаите, се чудят защо не се вземат необходимите мерки според заповедта на министъра.

Оказа се, че едва днес в Регионалното управление на образованието е постъпила официална информация от РЗИ за заболеваемостта по общини.

Тъй като в Ценово показателят е над 900 на 100 000, от утре в Общината се спират присъствените учебни занятия, а на територията на община Русе обучението ще бъде присъствено за 50% от паралелките, а останалите ще учат онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук