Областният управител на Русе: Трябва да се обърне специално внимание на родителските срещи в училище

0
Приоритет ще бъде работата по училищата с родителите на подрастващите с цел превенция срещу употребата на наркотици
Приоритет ще бъде работата по училищата с родителите на подрастващите с цел превенция срещу употребата на наркотици Снимка: Областна администрация - Русе

Приоритет ще бъде работата по училищата с родителите на подрастващите с цел превенция срещу употребата на наркотици

Родителите на подрастващите влизат във фокуса на превенцията срещу употребата на наркотични вещества, стана ясно от провела се вчера дискусия в Регионалното управление на образованието /РУО/. Срещата беше част от Инициативата „Заедно да спасим Русе и децата от дрогата”, чийто идеен организатор е журналистът Румен Николаев. Инициативата е подкрепена от редица държавни институции, общини и неправителствени организации. Сред тях е и Областната администрация, като в днешната среща участва и областният управител Данаил Ковачев. „Проблемът с разпространението на дрогата сред тийнейджърите е сериозен и е необходимо да направим всичко възможно да намерим работещи решения. Необходими са комплексни мерки, в които да са ангажирани не само компетентните институции, но и рисковите групи“, каза Ковачев. Според него инициативата има реален ефект, тъй като тя е постигнала най-важното, а именно да представи по един напълно достъпен начин пред децата въпроса за наркотиците и ужасяващите последствия от тях. Ковачев предложи специално внимание да се обърне на родителите срещи. „Именно родителските срещи са една от възможностите за пряк контакт между учители и родители. Нека не забравяме, че децата ни прекарват повече време на училище отколкото вкъщи, така че преподавателите имат пряко наблюдение върху тях и могат да споделят евентуални белези на притеснително поведение“, допълни областният управител.

В работната среща, на която домакин бе началникът на РУО д-р Росица Георгиева, бяха обсъдени и възможности за нови активности в инициативата. Очаква се до края на годината представителите на различни държавни и обществени институции да представят своите дейности и инициативи. Отчетено бе, че приоритет ще бъде работата по училищата с родителите на подрастващите. Експерти от РЗИ, БЧК, Общински младежки дом и ПИЦ-Русе ще изготвят информационни материали, свързани с дейността на Инициативата и животозастрашаващите последствия от употребата на наркотични вещества, най-вече на все по-достъпните амфетамини и метамфетамини. Ще бъдат привлечени и за по-активно информиране на родителите чрез обществените съвети към всяко едно от основните училища. Предстои да бъдат набелязани допълнителни мерки за ограничаване на употребата и разпространението на наркотици в училищата и в близост до тях, за което ще бъдат по-активно привлечени и органите на реда в областта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Ех, спомени
    Преди 30 години, там с жената имахме павилион за цветя пред доходното здание. Работничка си имахме, ама нещо зареждаме със стока, подрязваме и т.н. Жената, парче и половина тогава. И сега си е де, но тогава агнешко. Та минава черния Румен и и дава визитка: "Аз съм Румен Николаев, журналист". Аз съм зад павилиона и чувам всичко. Жената - ама нямам идея кой сте. Той продължава - журналист съм. Та тогава излязох ухилен - Румба, ако те шибна зад врата кафявата диря ще е до редакцията на Бряг. И защото ме познава, тогава видях походката на изплашено човече. Подтичваше. После, по Борисова се подвизаваше в приста-ойл, като ме видеше тичаше зад охраната. Много смешен човек :)
  • 4
    9
    Хихихи
    Общо взето, не ми е кеф когато някой страда, но когато Румен загуби пари за един апартамент в ПИБ, някак драго ми стана. Щото все е тарикат. От тарикатлък ще си умре сам. Няма кой чаша вода да му подаде.
  • 9
    8
    Отново некадърен опит
    на ФАТМАКА да каже, че прави нещо. Аман от тъпотия- пак по пет новини за едно и също нещо и с една и съща снимка?! В ОА поне имаше читав PR?! Този жалък милиционер да не би да го е освободил, че прави таквиз простотии???
  • 10
    7
    До коментар 1
    Този бивш, изгонен от селски участък милиционер, не е нито русенец, нито управляващ, нито политик. И точно той да говори за образование, превенция или каквато да било визия е, не смешно, не жалко, а направо гротескно.
  • 10
    6
    Пъчо
    Румен николаев е професионален и морален боклук !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари