Haberler: Балкански страни молят Ердоган за ходатайство пред Путин за доставки на газ

0
Миналата седмица турският президент направи обиколка из балканските страни. По покана на Путин тази седмица той ще присъства на срещата на върха на ШОС
Миналата седмица турският президент направи обиколка из балканските страни. По покана на Путин тази седмица той ще присъства на срещата на върха на ШОС Снимка: ЕПА / БГНЕС

Миналата седмица Ердоган направи обиколка из балканските страни. По покана на Путин тази седмица той ще присъства на срещата на върха на ШОС

Лидерите на балканските страни са поискали от турския президент Тайип Ердоган да обсъди доставките на газ за техните страни на предстоящата среща с руския лидер Владимир Путин, за да се избегнат проблемите през зимата, съобщава Haberler.com, цитирайки турския министър на земеделието Вахит Киришчи, предава Дарик радио.

Миналата седмица Ердоган направи обиколка из балканските страни. По покана на Путин тази седмица той ще присъства на срещата на върха на ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество) в Самарканд, където двамата лидери трябва да проведат разговори.

"Първо посетихме Босна и Херцеговина, след това Сърбия, а после Хърватия. Предложението, направено от президентите и министър-председателите на трите държави, както и от министрите на ниво събеседници, беше: "Моля, присъствайте на срещата на върха в Шанхай следващата (тази) седмица. Моля, предайте това на Путин. Имате добри отношения с президента на Азербайджан Илхам Алиев, моля, помолете ги да не намаляват нито нашия мазут, нито газа, който ще доставят през предстоящия зимен период", цитира вестникът думите на министъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Фалшиви новини
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари