Гроздан Караджов: Не съм си и помислял да сключвам договор за АМ „Русе - Велико Търново“

0
Цената на поръчката значително надвишава(прага на финансиране), а ние нямаме такива пари в бюджета
Цената на поръчката значително надвишава(прага на финансиране), а ние нямаме такива пари в бюджета

Цената на поръчката значително надвишава(прага на финансиране), а ние нямаме такива пари в бюджета

Във връзка с излъченият по-рано брифинг за спрените от АПИ поръчки за ремонт и поддръжка на пътища, регионалният министър в оставка Гроздан Караджов дава своята гледна точка за поръчката за АМ „Русе-Велико Търново“:

„Тази поръчка стоеше на бюрото ми, когато поех този пост. Много дълго време не сме процедирали по една проста причина – виждаше се кои са фирмите, които са кандидатствали. Това са същите тези фирми, все пак те са български строителни фирми, но са същите, които Кирил Петков нарича „крадливите пътно-строителни фирми“. Затова на 12 май в присъствието на Асен Василев, с участието на Кирил Петков в неговия кабинет, и Бойко Рашков беше там, на същия Андрей Цеков, който днес дава някакви смехотворни обяснения, на Ивайло Стайков, който също беше там на тази среща, аз зададох на два пъти много ясно въпроса : „Виждате кои са евентуалните изпълнители. Да отваряме ли финансовия пакет или да не го отваряме? Отворим ли го, трябва да завършим процедурата с решение“. И сега изведнъж някакво учудване цари, че тази процедура е завършена.

Да, уважаеми господа, завърши, защото вие така решихте. Вие всичките там на масата единодушно казахте да се отворят финансовите пакети. Финансовите предложения на тези, които са участвали. Е, резултатът е, че бяха избрани най-евтините. Двете най-евтини предложения, най-ниските цени.

Никога не съм си и помислял да се сключва договор с тези изпълнители. Тук е и шефът на АПИ, може да ви потвърди, на оперативка пред колко хора съм казвал – в никакъв случай, след като станаха ясни и цените, ние не можем да го сключим, защото има законова забрана. Не защото „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков са ни спрели. Това е поредна лъжа. Нито Кирил Петков, нито АДФИ, нито финансовият министър , никой освен възложителят или съдът може да спре такава процедура. Вероятно тя ще бъде обжалвана и вероятно съдът ще каже къде е правото и къде е кривото. Но аз като министър на регионалното развитие и благоустройството ясно съм изразил позицията си, че договор под моето дежурство за тази магистрала няма да бъде сключен поради две основни причини. Първата – цената значително надвишава, а ние нямаме такива пари в бюджета, и втората – общата цена се случва за няколко поредни години. За всяка от тях ние трябва да имаме предварително поет ангажимент, т.нар., съгласно закона. Ние нямаме този ангажимент. Следователно поради тези две причини няма как да се сключи тази поръчка, освен ако един ден Народното събрание с последващ закон за бюджета не ги гласува тези суми по тези цени“, заяви Гроздан Караджов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    До 1
    Тъпи чалгари, сър! Какво да очакваш от такива болни индивиди!
  • 6
    1
    Някакъв тип
    Този министър говори доста несвързано. Това: "Първата – цената значително надвишава, а ние нямаме такива пари в бюджета, и втората – общата цена се случва за няколко поредни години." е изявление на идиот от психото. Може да не е българин и да не знае български.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари