Гръцките власти арестуваха над 20 души за присвояване на плажна ивица

0
Проверяващите установиха нарушения, свързани със заемането на брега с чадъри и шезлонги без разрешение
Проверяващите установиха нарушения, свързани със заемането на брега с чадъри и шезлонги без разрешение

Проверяващите установиха нарушения, свързани със заемането на брега с чадъри и шезлонги без разрешение

Гръцките власти арестуваха двадесет и двама души за незаконно използване на плажни зони на популярни туристически дестинации в страната, съобщи електронното издание на гръцкия в. „Катимерини“, цитирано от БТА.

На островите Парос, Миконос и Родос в Егейско море проверяващите установиха нарушения, свързани със заемането на брега с чадъри и шезлонги без разрешение, използване на зона, която попада под защитни археологически разпоредби, както и възпрепятстване на достъпа на плажуващите до морето чрез поставяне на чадъри и шезлонги на разстояние по-малко от пет метра от бреговата линия.

Гръцката полиция задържа отговорните за тези нарушения собственици и временни управители на плажните заведения.

След масово недоволство на граждани за липсата на свободно и безплатно място за плажуване на обществените плажове държавните органи в Гърция провеждат интензивни проверки за спазване на законодателството по отношение на използването на морския бряг от страна на юридически и физически лица. Преди няколко седмици недоволството на гражданите се разрасна и в протестни митинги на различни туристически дестинации с призив за безплатни и достъпни плажове в Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари