Забраниха пушенето на плажната ивица "Марикес" в Гърция

0
На плажа все пак ще има обособено място за пушене, но то ще е малко
На плажа все пак ще има обособено място за пушене, но то ще е малко

Тя е една от популярните в страната

Първи плаж в Гърция забрани пушенето. Това съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Етнос“, предаде БТА.

Плажната ивица "Марикес" е в района на Рафина, област Атика, в южната част на страната и е особено популярна. По думите на кмета Евангелос Бурнус на плажа все пак ще има обособено място за пушене, но то ще е малко.

Началото на въвеждането на забрана за тютюнопушене на плажове в Гърция е започна през 2020 г., припомня „Етнос“. Според данни на Cigaret Cycle всяка година в страната се изхвърлят 30 милиарда фаса. Организацията с нестопанска цел провежда кампания за рециклиране в 15 общини в страната.

Угарките се събират в специални кошове за отпадъци и се изнасят в чужбина, където се преработват. Извлечените токсични вещества и компостираните хартиени остатъци и останал тютюн се използват за производство на тор и продукти като палети и саксии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари