Гръмотевична буря приближава югоизточните райони от страната

1
Възможни са и градушки
Възможни са и градушки

Възможни са и градушки

Гръмотевична буря приближава Бургаска област. Възможна е дребна или средна по размер градушка.

На радарната снимка виждаме, че бурята е висока около 11 км и се намира над Северозападна Турция, информира MeteoBalkans.

Много скоро ще обхване и крайните югоизточни райони от страната.

Източник https://mgm.gov.tr/

Очакваните валежи на места ще надминат 15-25 л/кв.м, но те ще са придружени от гръмотевична дейност и силен вятър.

Екипът на медията издава карта с предупреждения за опасно време, които са валидни за понеделник. На нея сме показали районите, където вероятността за опасни явления е най-голяма.

Жълт код се издава за слаби гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20 л/кв.м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код се издава за проливни валежи или “обложени” валежи. Валежите на изолирани места над посочените райони ще са значителни по количества.

Очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Над тези райони валежите ще са придружени от засилена гръмотевична дейност, силен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари