Господин кмете, к'во прайм с изоставените автомобили?

1

Продължава борбата на Иво Пазарджиев срещу изоставените автомобили

Общинският съветник подготви ново питане до кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Групата общински съветници на "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН" се отличава от останалите с това, че не се свени да повдига по-особен кръг от въпроси пред кмета и неговата администрация. Това се доказва с множеството изказвания на сесии на ОбС, питания и официални позиции на патриотите за последната почти година, откакто новият Общински съвет е в мандата си.

В предизборният си ангажимент към своите избиратели представителите на местния парламент от ВМРО и "Глас народен" се зарекоха, че няма да пестят сили или време, за да представляват по максимално най-добрият начин гласувалите за тях граждани.

В тази връзка един от най-активните старейшини в настоящия Общински съвет Иво Пазарджиев продължава своята борба срещу дългогодишният проблем, който стои пред Община Русе - изоставените автомобили.

В свое поредно питане по темата до кмета Стоилов, Пазарджиев настоява за отговор по няколко възлови момента, касаещи свършеното от администрацията за изминалата 2015 година, а именно - общият брой автомобили на територията на общината, които са били обект на проверка от комисията за извършване на проверки на моторни превозни средства за които има съмнение, че са излезли от употреба, съгласно чл.34 от Наредба №15 на ОбС-Русе; за колко от моторните превозни средства, за които е сигурно, че представляват излезли от употреба, има издадени до собствениците им предписания, в изпълнение на разпоредбата на чл.35, ал.1 от цитираната наредба; какъв е броят на автомобилите за които е издадена заповед за принудителното им преместване; колко са актовете за установяване на административно нарушение, съставени на собственици на излезли от употреба МПС, в изпълнение на чл.38 от Наредба №15 и на последно място - кои са лицата, с които Община Русе има сключен договор за извършване на дейности по събиране, транспортиране, временно съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили.

Общинският съветник настоява за писмен отговор на поставените от него въпроси и се зарича, че няма да се откаже докато този проблем не бъде окончателно разрешен. Според него от години недобросъвестни граждани, използват улици и междублокови пространства, за да разполагат там автомобили или други видове МПС, които вече не използват. Това е недопустимо, счита Пазарджиев, най-малкото понеже същите загрозяват облика на града ни и представляват опасност за живеещите в близост до тях.

Пазарджиев отбелязва, че след предните сигнали е последвала незабавна реакция от страна на общинската администрация и изрази надежда, че и занапред ще бъде така.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари