Гледат видеозаписи кой е общувал с Галин Ганчев на последната общинска сесия

4
Иво Пазарджиев е разговарял с началника на РЗИ-Русе д-р Маргарита Николова как да се процедира с общинските съветници
Иво Пазарджиев е разговарял с началника на РЗИ-Русе д-р Маргарита Николова как да се процедира с общинските съветници Снимка: Кис 13 / архив

Бившият директор на СУ "Васил Левски" и общински съветник от ГЕРБ Галин Ганчев е заразен с коронавирус. 

Това потвърди председателят на Общинският съвет Иво Пазарджиев, предава БРЯГНЮЗ.

Тъй като старейшините имаха сесия на 10 септември, четвъртък, от РЗИ са дали съответните разпореждания как да се процедира след като у един от тях е диагностицирана заразата.

"Проведох разговор с началника на РЗИ-Русе д-р Маргарита Николова. Указанията към момента са общинските съветници да следят здравословното си състояние. Това, което ще направим, е да прегледаме записите от камерите. Ако се види дали съветниците, които са били в по-близък контакт с г-н Ганчев, са носили маски или не, евентуално ще бъдат карантинирани, но това ще се прецени от РЗИ", обясни Пазарджиев.

Той каза още, че на този етап няма решение да се правят масови тестове на старейшините.

Според данните на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани два нови случая на коронавирус. Става дума за двама мъже на 46 и 65 години от гр. Русе. 46-годишният мъж е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е оставен под домашна изолация, докато 65-годишният мъж е хоспитализиран в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“.

От Областният оперативен щаб обаче не посочват, че заболелият 65-годишен мъж е Галин Ганчев, а това е наложително, като се има предвид, че на общинската сесия е имало и журналисти, представители на общинстата администрация, а голяма част от присъстващите на сесията са били и на откриването на паметника на Левски вчера в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари