Глобиха зъболекар, защото обидил полицай във Фейсбук

3
Коментарът е признат за дребно хулиганство и стоматологът е "ужилен" с 500 лева
Коментарът е признат за дребно хулиганство и стоматологът е "ужилен" с 500 лева Снимка: News.bg / архив

Безпрецедентно решение взе Пловдивският районен съд, като призна за дребно хулиганство коментар във Фейсбук.

И глоби с 500 лв. зъболекар, нарекъл служител на КАТ „джендър”. Това е максималната парична санкция по Указа за борба с дребното хулиганство, информира plovdiv-press.bg.

Коментарът е написан на 19 ноември м. г. във Фейсбук групата „I see you КАТ Пловдив” и гласи: „Джендъри на колелото на Асеновградско. Единия е меко казано джендър, полицая …!!!” (бел.ред.:Не публикуваме името на полицая, защото вероятно това би било не дребно хулиганство, а съответното престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. И сме запазили оригиналния правопис.)

Стоматологът бил ядосан заради съставен му акт и написал още: „Т.Т. е един селски тарикат от Садово, който се представя за полицай, ама законите малко не ги знае, ама… простено му е за това, но не и за това, че ме заплашваше. Той даже е в групата, нека гледа сладура му със сладура, да не се засичаме в кабинета ми… иначе силно надявам да се видим в съдебна зала с него, доста нагъл и прост служител…” Постът бил прочетен от познати на полицая, които му съобщили за него, той се почувствал унизен и така се стигнало до разглеждането на случая първо от полицията, а след това и от съда.

Непристойните действия, макар и да са били написани в социална мрежа, а не са били изречени на обществено място, безспорно изпълват състава на нарушението за което нарушителят е предаден на съд”, е записано в мотивите към съдебното решение. Така статусът във фейсбук е признат за нарушение на обществения ред и спокойствие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари