Глоба от 30 лева за шофьорите, прегазили зелените релси

0
Комисар Тенев: Двамата водачи са установени и до два-три дни ще бъдат наказани с глоба от 30 лева
Комисар Тенев: Двамата водачи са установени и до два-три дни ще бъдат наказани с глоба от 30 лева

Двамата шофьори, които преминаха през тревните площи на трамвайните релси при Руски паметник в София ще бъдат глобени с по 30 лева, съобщи по Нова телевизия шефът на "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев.

"Двамата водачи са установени и до два-три дни ще бъдат наказани. Глобата е 30 лева. Това е твърде малко за това, което са направили като деяние. Имаме наказани 10 нарушители за преминаване през тревните площи, а на още 12 са изпратени призовки. Призовавам гражданите на София да изпратят сигнали на телефон 112 и снимков материал, за да можем да реагираме бързо", призова Тенев. 

Говорителят на външно министерство Бетина Жотева обясни, че получили сигнали на пощата в пресцентъра със снимка на колата върху зелените релси.

"Това е служебен автомобил, който се ползва за делегации. Тази кола я карат различни шофьори, не знаехме кой е бил в нея, но за по-малко от ден разбрахме кой е - главният секретар на министерството. Вчера беше уволнен със заповед на министъра. Главният секретар обясни, че имало катастрофа и гигантско задръстване. Трети ден човекът е в отпуск и физически не беше в министерството. Няма значение дали е държавен служител или не, това е абсолютно недопустимо. Всички трябва да спазваме правилата, ако искаме държавата да се промени", категорична бе Жотева. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари