За два месеца: 30 злополуки с електрически тротинетки са станали у нас

0
Ако нарушителите са под 16-годишна възраст, глобата е за родителите
Ако нарушителите са под 16-годишна възраст, глобата е за родителите

30 злополуки с електрически тротинетки са станали у нас през последните два месеца

По закон те могат да се използват от всички, които имат навършени 14 години, но при определени правила, съобщава bTV 

Електрически тротинетки могат да се управляват и от непълнолетни. По закон обаче минималната възраст за управление е 14 години. И то само по велоалеи.

„Пътна полиция“ следи дали тротинетките се карат по правилата. Те са и тези, които могат да спират за проверка и да глобяват. В повечето случаи с 50 лева.

Ако нарушителите са под 16-годишна възраст, глобата е за родителите

„Когато лицето е между 16-18 години глобата се заменя с обществено порицание“, обясни инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“.

Максималната скорост, с която може да се управлява електрическа тротинетка у нас е 25 километра в час. Като през последните години те стават все по-популярни. Наемат се с дебитна карта през мобилно приложение.

Ако разберат за нарушения, от фирмата блокират профила, с които е наета електрическата тротинетка. От 2019 година у нас само с тази компания са направени над 600 000 пътувания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари