Новата традиция в Русе - ремонт на площада

1

Към 128-те неща, случили се за първи път в Русе, е на път да се добави още едно – „ пролетен ремонт на централния градски площад", пише Русе нюз.

"Огънят“ се поддържа вече 5 години. Ремонтите започнаха броени дни след от 3 септември 2011 г., когато премиерът Бойко Борисов, заедно президента Росен Плевнелиев, тогава министър на регионалното развитие и благоустройството и кметът Божидар Йотов прерязаха лентата на реконструирания за 10 млн.лв. централен градски площад на Русе.

Година по-късно броят им се измерваше вече с двуцифрено число, днес измерението вероятно е трицифрено.

Кратка разходка по площада 5 години по-късно показва, че „няма нищо ново под слънцето“.

След януарските студове и снеговалежи, и от резките температурни разлики, разлепените плочки се увеличават с всеки изминат ден.

Едва ли е изненада за някого – гледката е до болка позната, а минувачите не се учудват ако видят заградени участъци за поредното лепене на разлепени или изпотрошени плочи.

Към днешна дата площадът все още е в гаранционен срок и ремонтите са за сметка на фирмите – изпълнители на проекта.

Доколко и те са качествени, можем без особена трудности да се досетим, щом всяка година се правят ремонти, които често са на едни и същи участък.

Скоро обаче гаранционният срок изтича и от този момент нататък общината ще трябва да бърка в хазната (т.е. да харчи от нашите пари) за тях.

По думите на главния архитект на Общината арх. Живка Бочуковска, предстои комисия да направи оглед на целия площад. На принципа „Парен каша духа“, ще бъде проверен и новореконструирания участък от ул. „Александровска“, тъй като не се изключва вероятността подобни дефекти

Вероятно още в първите пролетни дни, когато температурните амплитуди няма да са толкова големи, за пореден път ще станем свидетели на купища плочки и оградни ленти по целия площад.

А какво ще се случи в края на годината, или след поредния сняг и колко всъщност ще трябва да плащат русенци за да вървят по хубав площад, подхождащ на европейския Русе, можем само да гадаем. Което всъщност не е чак толкова трудно…

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари