Пътят към ГКПП "Дунав мост" отвори за камиони след двата инцидента тази нощ

2
За леките автомобили има обходен маршрут през село Николово, а тежкотоварните изчакват в различни точки по посока от София към границата
За леките автомобили има обходен маршрут през село Николово, а тежкотоварните изчакват в различни точки по посока от София към границата Снимка: bTV

Пътят към граничния пункт "Дунав мост" в посока от София към мостовото съоръжение остана затворен дълги часове след пътни инциденти

Започна поетапното пропускане на тежкотоварни автомобили към граничния пункт "Дунав мост", след като платното за движение в посока мостовото съоръжение бе блокирано от катастрофирали камиони тази нощ, предаде БНР

Пътят към граничния пункт "Дунав мост" в посока от София към мостовото съоръжение остана затворен дълги часове. Причината за това бяха станалите две катастрофи през тази нощ.

Сигналът за първия инцидент е получен около 02.30 ч тази нощ, когато в спрели поради авария два камиона с украинска регистрация се удря микробус с платформа, превозващ коли. При този сблъсък е пострадал 21-годишният шофьор на буса, който е откаран от екип на Спешна помощ за лечение на политравма в болницата в Русе. Мъжът е без опасност за живота. На място са изпратени два специализирани автомобила на "Пътна помощ", на които да бъдат претоварени автомобилите от платформата.

Сигналът за втората катастрофа е постъпил малко преди 06.00 часа тази сутрин. В района на първия инцидент автобус с турска регистрация се блъска в тежкотоварен камион, който през това време заобикалял произшествието.

При инцидента е пострадал 35-годишен мъж от "Пътна помощ", който също е откаран в болницата с политравма, но без опасност за живота.

На мястото на инцидента все още тече оглед от полицията и преместване на тежките камиони от платното за движение. За леките автомобили има обходен маршрут през село Николово, а тежкотоварните изчакват в различни точки по посока от София към границата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари