Германия въвежда таван на цените на електроенергията

0
Германия възнамерява да наложи данък върху производителите на енергия
Германия възнамерява да наложи данък върху производителите на енергия

Германия възнамерява да наложи данък върху производителите на енергия

Германия се готви да въведе таван на цените на електроенергията тази есен, ако мярката не бъде договорена на ниво Европейски съюз, съобщава американското издание The Wall Street Journal, позовавайки се на източници от кабинета в Берлин.

"Германия се готви да наложи таван на цените на електроенергията в страната тази есен, ако ЕС не успее да се споразумее за подобна мярка за целия блок“, цитира изданието думите на събеседника си.

За разлика от Франция, където поради въведеното ценово ограничение сумата, която енергийните компании могат да начисляват от потребителите, е ограничена, Германия възнамерява да наложи данък върху производителите на енергия, които таксуват потребителите със сума, по-висока от установената. След това парите, получени от извънредния данък, се предвижда да бъдат изпратени към операторите - компании, които продават енергия на крайни потребители. Това ще им позволи да намалят цените, обясняват от редакцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари