Германия е готова да подкрепи забрана за вноса на руски петрол

0
Но подобна стъпка трябва да бъде добре подготвена подготвена и трябва да отчита зависимостта на други страни от ЕС от руските доставки, каза германският министър на икономиката и климата Роберт Хабек
Но подобна стъпка трябва да бъде добре подготвена подготвена и трябва да отчита зависимостта на други страни от ЕС от руските доставки, каза германският министър на икономиката и климата Роберт Хабек Снимка: ЕПА / БГНЕС

Германия е готова да подкрепи забрана за вноса на руски петрол

Но подобна стъпка трябва да бъде добре подготвена подготвена и трябва да отчита зависимостта на други страни от ЕС от руските доставки, каза германският министър на икономиката и климата Роберт Хабек, цитиран от Ройтерс.

"Германското становище е, че трябва добре да подготвим тези стъпки и да не се допуска икономическата ситуация да излезе извън контрол. Германия постигна голям напредък по отношение на въглищата и нефта и е на път да го направи и по отношение на газа. Другите страни се нуждаят от малко повече време", каза Хабек пред репортери преди срещата на енергийните министри от ЕС, съобщиха от БТА.

Той добави, че има какво още да се обсъди по отношение на зависимостта на отделните страни от Русия и нуждата от вземане на единно решение от Евросъюза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    русенец
    "Но през април германският финансов министър Кристиан Линднер се противопостави на призивите за ембарго на ЕС върху вноса на руски газ „в краткосрочен план“, заявявайки, че това „ще нанесе повече щети на нас самите, отколкото на тях“." https://www.rferl.org/a/russia-gas-imports-european-union-putin-clash/31830394.html
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари