От днес в Германия е забранен вносът на руски нефт от тръбопроводи

2
Според правителството обаче доставките са сигурни
Според правителството обаче доставките са сигурни

Според правителството и петролната индустрия обаче доставките са сигурни

От днес влиза в сила забраната на Германия за внос на петрол от руски тръбопроводи, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Ембаргото на ЕС върху руския суров петрол, транспортиран по море, е в сила от 5 декември, но за петрола, транспортиран по тръбопроводи, беше направено изключение. Германия и Полша обаче се ангажираха да не се възползват от тези изключения и да спрат използването на петрола, идващ по петролопровода "Дружба", от 1 януари.

Това засяга големите рафинерии, разположени в Швет, в провинция Бранденбург, и Лойна, в провинция Саксония-Анхалт, които снабдяват Източна Германия с гориво. И двете преработват от десетилетия руски суров петрол от датиращия от началото на 60-те години на миналия век петролопровод "Дружба" и сега ще трябва да преминат към други източници на доставки.

Според правителството и петролната индустрия обаче доставките са сигурни, след като се появиха опасения, че войната може да доведе до недостиг на енергия. Сега заместителите ще идват отчасти през пристанището в Рощок, отчасти през полското пристанище Гданск и от Казахстан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До 1
    Слава Русия усрайна е кофа с еврейски лайна! Джендър недоебан! Слава Русия! Хайл зеле резак
  • 8
    2
    ГЕЙрмания
    Подкрепям! Без друго ГЕЙрмания отдавана не е нормална държава! В ГЕЙрмания се мисли само за лъгъбътъ, за санкции и за арабизирането им! Нека деиндустриализацията на ГЕЙрмания да върви с бясни темпове, нека си затворят всяка ядрена мощност и да добиват енергия САМО от зелени източници!! А ние ще подкрепяме Русия, за да продължим християнските ценности!
  • -5
    1
    Дойчланд Юбер Алес
    Сатрапия в калта и на дъното! ЗАВИНАГИ! Путлер в мавзолея при сифилистика! Слава Украина!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари