Китай забрани вноса на свинско месо от Германия

0
Откриха африканска чума по свинете в западната държава
Откриха африканска чума по свинете в западната държава

Китайските власти забраниха директен и индиректен внос на свинско месо от Германия след откриването на африканска чума по свинете в Германия. 

Това се посочва в съвместно изявление на Генералната администрация на митниците на КНР и Министерството на земеделието и селските райони.

"На 10 септември бе регистриран първият случай на африканска чума по свинете в пробите на диво прасе във федерална провинция Бранденбург, Германия. За да се предотврати вносът на болестта в Китай, се забранява всякакъв внос на свинско месо от Германия", се казва още в изявлението, предава БГНЕС.

Новите мерки влязоха в сила от момента на публикуване на изявлението на 10 септември. Продуктите, заявени за внос в Китай от Германия след тази дата трябва да бъдат унищожени. А стоките, изпратени до Китай преди 10-и септември трябва да преминат засилен митнически контрол и карантина.

На 10 септември министърът на храните и земеделието на Германия Юлия Клокнер потвърди, че първият случай на зараза с африканска чума по свинете е регистриран в германската провинция Бранденбург, близо до границата с Полша. Според нея болестта е открита при мъртъв глиган.

Африканската чума по свинете е инфекциозно заболяване с инкубационен период до две седмици. Обикновено вирусът попада в тялото чрез храна, кожни рани, лигавици, ухапвания от насекоми. До момента хората не могат да се разболеят или да са носители на болестта, но учените смятат, че вирусът се развива непредсказуемо и е възможно да мутира и да заразява и хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари