ГЕРБ се усъмни в президента!

0
Според партията, Радев е защитил решението за закупуване на шведски изтребители и това е станало в периода, в който нямаше окончателно решение на служебното правителство
Според партията, Радев е защитил решението за закупуване на шведски изтребители и това е станало в периода, в който нямаше окончателно решение на служебното правителство Снимка: БГНЕС

"Имаме достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за закупуване на шведски изтребители и това е станало в периода, в който нямаше окончателно решение на служебното правителство".

Това обясни днес на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

Дали няма прикрита информация с фирмите, участващи в процеса на преговори за придобиване от България на нов изтребител, защото ако се констатира такова нещо - дали това не е висша корупционна схема, която е осъществена от най-високо политическо ниво. Няма да допуснем заиграване с националните интереси“, каза Цветанов. Той коментира идеята на ГЕРБ да създаване на анкетна парламентарна комисия за всичко свързано по решението на парламента за осигуряването на финансов ресурс в близките години за превъоръжаване на Българската армия.

Както и за решенията, взети от служебното правителство под политическата роля на президента Румен Радев, да се обяви приключването на първия етап от определянето на фирмите, с които сегашното правителство да продължи да води разговори и дали всичко е направено по съответния ред.

На директен въпрос дали подозира президента Румен Радев в лобизъм при избора на изтребител за българската армия, Цветанов отговори: „Изводите, които правим, са на базата на публикации в медиите, а ако има лобизъм ние трябва да го докажем чрез анкетната комисия, която ще направим в НС. Искаме да разберем има ли оказан натиск, защо се бързаше с това решение и защо бе декласиран един от участниците“, коментира Цветанов. „Сега ние имаме информация , че по всяка вероятност има осъществена кореспонденция, която не е взета пред вид, за да отпадне съмнението за евентуален лобизъм. Парламентът трябва да се произнесе окончателно по тази процедура“, посочи той.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари