ГЕРБ: През тази година няма да има предсрочни избори

0
Надявам се, че водната криза в Перник ще се превърне във възможност за ново и ускорено развитие в тази посока, заяви Даниела Дариткова
Надявам се, че водната криза в Перник ще се превърне във възможност за ново и ускорено развитие в тази посока, заяви Даниела Дариткова Видео: БГНЕС

През тази година няма да има предсрочни избори, следващите ще са догодина, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация по повод началото на новата пленарна сесия на Народното събрание.

От парламентарната трибуна тя увери, че най-голямата група ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнението на програмата на управляващото мнозинство.

Заедно бихме могли да постигнем съгласие по дългосрочни проблеми на българското общество“, смята Дариткова, предава Дарик. Според нея още през първите дни на новата парламентарна сесия се „очертават контурите на напрежение“ във вътрешен и международен план.

И през тази година от ГЕРБ отново очертаха образованието като основния си дългосрочен приоритет.

Наясно сме, че от нивото на образованието зависи икономиката, образованието, правосъдната система, както и ценностната система на обществото“, подчерта Дариткова, която от парламентарната трибуна призова този приоритет да бъде припознат и от останалите политически сили.

В декларацията на партията бе засегната и темата за състоянието на водната и екологичната инфраструктура. „Надявам се, че водната криза в Перник ще се превърне във възможност за ново и ускорено развитие в тази посока“, смята председателят на групата на ГЕРБ. Тя обяви, че през настоящата сесия ще бъде отворена и темата за промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии, включително и в частта за размера на партийните субсидии, но увери, че това няма да бъде направено непосредствено преди следващите избори, за да нямат бъдещите промени конюнктурен или предизборен характер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари