Бойко Борисов: Ставам депутат и лично ще водя преговорите за кабинет

0
​Лидерът на ГЕРБ протегна ръце към всички, включително Румен Радев и “Възраждане“
​Лидерът на ГЕРБ протегна ръце към всички, включително Румен Радев и “Възраждане“ Снимка: Десислава Кулелиева / БНТ

От ГЕРБ - СДС нямат против да разгледат предложение за министри дори от страна на президента Румен Радев

ГЕРБ - СДС ще покани на разговори за съставяне на кабинет всички партии, но ще преговаря по политики само с тези, които се съгласят да участват в бъдещо управление. Това стана ясно след пресконференция на лидера на партията Бойко Борисов в първия му коментар след изборите на 2 април, предаде БНТ.

Лидерът на ГЕРБ потвърди, че ще влезе в 49-ия парламент като депутат и лично ще води преговорите за кабинет.

Борисов изтъкна, че Народното събрание трябва да излъчи редовно правителство, независимо каква е цената за партиите.

Той посочи, че най-стабилно би било управлението на коалиция между големите партии, а естествените партньори на ГЕРБ-СДС са партиите които подкрепят Украйна, активното ни членство в НАТО и присъединяването към Шенген и еврозоната.

"Българските избиратели казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП-ДБ не може...Нормално е тези, които са счупили държавата, да участват в поправянето на нещата, а не да казват че са им важни местните избори. Общините не могат да работят без редовно правителство. В противен случай, ние ще направим правителство, виновникът за нестабилността, обаче, ще бъде тяхна", посочи Борисов.

Вратата за преговори за кабинет остава отворена за всички, включително и "Възраждане", стана ясно още на пресконференцията. От ГЕРБ - СДС нямат против да разгледат предложение за министри дори от страна на президента Румен Радев.

"Редовно, стабилно правителство, в посока Европа и подкрепа на НАТО - ако иска и президентът Радев да участва и мисли, че има министри, които да участват, го слагам на масата и това. Нямам разделителни линии с никого. Добре дошли са и "Възраждане" - с тях ще говорим много сериозно. За тях гласуваха и много вишисти, така че не трябва да се омаловажават. Трябва да работим с всички, които българските граждани са избрали. Тези, които не искат да участват, ще останат в опозиция. На инат няма да се приеме нито бюджет, нито реформи без правителство. И обратно - с правителство ще се приемат всички реформи, така че, когато се събират и говорят, нека имат предвид това", допълни лидерът на ГЕРБ.

Той напомни, че международните партньори се притесняват за нестабилността у нас.

Коалиция ГЕРБ-СДС спечели проведените в неделя парламентарни избори с 26,49% от упражнилите правото си на глас.

При 100% обработени протоколи в ЦИК коалицията ГЕРБ-СДС спечели изборите за Народно събрание. С близо 2 на сто след тях остана втората сила - ПП-ДБ. Третото място е за "Възраждане", които водят с по-малко от процент разлика пред ДПС. Пета е БСП, "Има такъв народ" също влизат в състава на парламента с 4.11%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Stoian
    Този престъпен боклук, трябва да бъде в затвора!!!! Абсолютна грозна мутра!!
  • 8
    2
    Монев
    Да си представим мислено,че ги няма структурите на герб,съставени преди години от Цв. Цветанов.Структури,които се превърнаха във феодални образования,засмуквайки всички тлъсти обществени и всякакви други поръчки.Всеки феодал си има струтури от своя страна,които се задействат по време на избори,Избори много, пари бол,има за феодалите,има и за бюлетини.При тези "родолюбци",липсват идеологията,мотивацията, от там и смисълът на победата им,но такива са българските условия.
  • 13
    1

    Заради депутатския имунитет ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари