ГЕРБ отново внесоха проекта за отнемане дерогацията на "Лукойл"

0
Подписи сме сложили ние, от ПП-ДБ и ДПС, обяви Делян Добрев
Подписи сме сложили ние, от ПП-ДБ и ДПС, обяви Делян Добрев Снимка: Фейсбук

Подписи сме сложили ние, от ПП-ДБ и ДПС, обяви Делян Добрев

"Току-що отново внесохме проекта за отнемане дерогацията на "Лукойл", както и предложение за назначаване на управител в предприятието. Това ще се случи вероятно към края на октомври, защото не е внесено като проектно решение, а като изменение на Закона за санкциите". Това обяви в парламентарните кулоари депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, информира вестник "24 часа".

Очакванията му са предложението да бъде разгледано и прието до края на септември.

ГЕРБ искат отнемането на дерогацията "да се случи без условности до 30 дни след влизане в сила на закона". Подписи по това предложение сме сложили от ПП-ДБ и ДПС. Този път сбора на трите ПГ трябва да гарантира, че е прието с голямо мнозинство. За съжаление не стана преди ваканцията, не мина предложението ми в Закона за бюджета. Новото е, че се съгласихме с 30-дневния срок, за който настояваха от "Промяната". Но този срок е за отнемане на дерогацията, а не за предприемане на действия, подчерта Добрев.

Той не очаква ефект от тази мярка, освен да се спре финансирането към Русия. И разкритикува, че "Лукойл" още не внасят във Фонда за енергийна ефективност повече от 6 месеца. Не са изпълнили и обещанието да платят 700 млн. данъци. "Достатъчно бяхме толерантни, те използват тази дерогация за собствена изгода и финансират режима в Русия", добави Добрев. ГЕРБ няма да оттеглят предложението си дори и "Лукойл" започне да плаща във Фонда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари