Делян Добрев: Хората ги интересува не кой е премиер, а колко плащат по колонките

2
Добрев отново настоя, че от сегашната цена на горивата 73 стотинки за литър трябва да бъдат връщани на хората
Добрев отново настоя, че от сегашната цена на горивата 73 стотинки за литър трябва да бъдат връщани на хората Видео: NOVA

Добрев отново настоя, че от сегашната цена на горивата 73 стотинки за литър трябва да бъдат връщани на хората

„Който не дойде днес в зала, е от тези, които подкрепят „Лукойл. Това заяви Делян Добрев в ефира на „Здравей, България” по NOVA по повод днешното извънредно заседание, на което депутатите трябва да вземат решение за президентското вето върху промените в Закона за енергетиката. ПП-ДБ, „Възраждане” и БСП вече обявиха, че няма да влязат в зала.

Добрев отново настоя, че от сегашната цена на горивата, 73 стотинки за литър трябва да бъдат връщани на хората. Той показа данни за разликата в цените между петрола – сорт „Брент” и „Уралс”. По думите му рафинерията на „Лукойл” купува евтино и продава скъпо.

„1,65 млрд. долара са ни взели в повече. Това е въпросното левче”, заяви Добрев и попита защо кабинетът не изпълнява закона, който е приет януари.

„Хората ги интересува не толкова кой е премиер и финансов министър, а колко плащат по колонките. Искам да попитам – от тази разлика - 1,65 млрд. долара, има закон, който казва, че 70% трябва да се върнат обратно на хората, за да има смисъл от дерогацията”, заяви Добрев.

На въпрос защо ГЕРБ не иска оставката на правителството, ако смята, че е корумпирано, депутатът каза, че и на лидера Бойко Борисов му се изчерпва търпението. Добрев обвини правителството, че не работи за хората, а за „Лукойл” и „Газпром”. Той критикува предложението да бъде таксуван преносът на руски газ през страната, тъй като при евентуален арбитраж държавата ще плаща огромни суми.

„Има много голяма опасност в дългосрочен план „Газпром” да ни осъди и ние накрая да платим. С дерогацията правителството работи за „Лукойл”, с 20-те лева работи за „Газпром”, каза Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари