ГЕРБ и ДБ търсят допирни точки на експертна среща

0
С вас нямаме червени линии и вече демонстрирахме мнозинства по темите, заяви Десислава Атанасова
С вас нямаме червени линии и вече демонстрирахме мнозинства по темите, заяви Десислава Атанасова Снимка: Георги Димитров / Дарик

С вас нямаме червени линии и вече демонстрирахме мнозинства по темите, заяви Десислава Атанасова

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС се срещна с групата на „Демократична България“. В началото на срещата Десислава Атанасова, председател на ПГ ГЕРБ-СДС, заяви, че очаква дебат или начални стъпки за търсене на конституционно мнозинство и попълване на квотата в Конституционния съд и Висшия съдебен съвет и главен инспектор в Инспектората на ВСС.

С вас нямаме червени линии и вече демонстрирахме мнозинства по темите – еврозона, оръжие и военнотехническа помощ за Украйна, решенията, свързани с енергетиката, План за възстановяване и устойчивост и решенията, с които задължихме Министерският съвет да внесе всички необходими законодателни предложения, както и по темата със закупуване на вторите осем самолета F-16 Block 70, каза Атанасова, предаде БТА.

Христо Иванов, председател на ПГ „Демократична България“, заяви, че независимо от това, че не се очертава ясна формула за съставяне на кабинет дори отвъд първия мандат, е важно да се водят разговори и да се търсят допирни точки, независимо от съществуващите различия, за да могат да се придвижат определени национални приоритети напред.

Ние не виждаме възможност да подкрепим първия мандат, но това не ни пречи по поредица от теми да работим заедно, заяви Иванов. По думите му това е част от усилията за нормализация на българската политика.

Иванов коментира, че правосъдната реформа и антикорупционните усилия са фундаментална предпоставка за цялостната нормализация на политическия диалог в България. Нашата диагноза е, че политическата криза се свежда до такива нива на недоверие, които не позволяват да се води нормален разговор като този, добави той.

Фундаментален критерий, през който ние ще оценяваме възможността да дадем подкрепа за правителство и изобщо нашето политическо позициониране и отношение с другите политически сили, е отношението към правосъдната реформа и борбата с корупцията, именно като борба за установяване на върховенство на закона, а не като борба за наказване на едни или други, каза Христо Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари