Георги Захариев: Оставката на Борислав Михайлов закъсня с години

1
Нещата са сложни и се надявам да не се опитат тези задкулисни играчи да манипулират обществото, докато продължават да тупкат топката с разни поставени лица, коментира футболният мениджър
Нещата са сложни и се надявам да не се опитат тези задкулисни играчи да манипулират обществото, докато продължават да тупкат топката с разни поставени лица, коментира футболният мениджър

Нещата са сложни и се надявам да не се опитат тези задкулисни играчи да манипулират обществото, докато продължават да тупкат топката с разни поставени лица, коментира футболният мениджър

Футболът е едно от нещата, които може да ни обедини. Любовта към футбола, за съжаление, сега и омразата към Борислав Михайлов ни обедини. Думите са на футболния мениджър Георги Захариев, който гостува на Христо Денев в Campio Podcast по БНР.

Захариев, който беше кандидат за президент на БФС на предишния Конгрес, изрази мнение, че оставката на Михайлов е закъсняла изключително много.

С доста години закъсня тази оставка. Ако въобще е оставка, нека видим. Защото все още не се знае какво се случва в БФС. Кой Изпълком ще гласува оставката, кой Изпълком ще свика нов конгрес. Нещата са сложни и се надявам да не се опитат тези задкулисни играчи да манипулират обществото, докато продължават да тупкат топката с разни поставени лица. Които „временно“ да заместят Борислав Михайлов. Аз докато не видя свикан конгрес с честни избори – не смятам, че нещо се е променило“, коментира Захариев.

На 6 декември Изпълкома на БФС ще има ново заседание, на което трябва да насрочи дата за нов Конгрес. Вече се чуха и мнения, че на въпросния Конгрес има вариант делегатите да не приемат оставката на Михайлов.

Това, ако го направят вече ще е скандално. Целта на този конгрес е да се поеме оставката на Борислав Михайлов и да се гласува нов президент. То иначе няма смисъл от този конгрес. Въпреки че всички очаквам от тях. Възможно е да има някакви процедурни хватки, каквито имаше и на миналия конгрес. Те са опитни апаратчици. Процедурните хватки могат да дадат наклон на едни такива избори. Давам прост пример – хартията, с която се гласува. Аз по-тънка хартия не съм виждал през живота си. Хартията прозираше и когато отиваш да ти сложат печат, мястото беше точно, където се виждаше името на Димитър Бербатов. Беше толкова прозрачно, че хората, които слагаха печати, а те бяха хора на Борислав Михайлов, виждаха кои клубове са гласували за Бербатов. И видяхме какво стана след това – 140 клуба. Отборите ги хвана страх, защото те знаеха, че нещата са на кантар“, каза още той.

Много е важно какъв екип ще съберат Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и Михаил Александров. Те четиримата не са достатъчни. Трябват им хора около тях, които трябва да са мотора на нещата. Ясно е, че те са лицето, те са символът на това, което всички очакваме. Но оперативно те трябва да се обградят с хора, които имат много висок морал.

Следващият президент на БФС трябва да е добър проджект мениджър, лидер, мотиватор. Човек, който първи отива на базата и си тръгва последен. Трябва много работа, трябва наистина много работа и отдаденост. Смятам, че те като екип могат да дадат началото. Но в България проблемът с човешкия ресурс е много голям.

Футболът е едно от нещата, които може да ни обедини. Любовта към футбола, за съжаление, сега и омразата към Борислав Михайлов ни обедини. Неговото време изтича. Той приключва. Довиждане! Нека сега да се насочим към това, което ни обединява. Да видим къде искаме да е нашият футбол. Да видим къде искаме да се развиваме, като перспектива за клубни отбори, национален отбор и т.н. Това ще ни сплоти нацията“, добави Георги Захариев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари