Газова бутилка горя в квартал "Дружба"

1
Жена е изнесла бутилката навън
Жена е изнесла бутилката навън

В 20:40 часа миналата вечер екип от Първа РСПБЗН - Русе е бил изпратен на сигнал за горене на газова бутилка в блок 45 в русенския квартал „Дружба“.

На място пожарникарите са установили, че живуща на адреса жена е изнесла пред блока туристическа газова бутилка. Жената не е пострадала, не е имало горене и изпускане на газ от бутилката. Тя обяснила, че при употреба на отоплителна „пита“ монтирана на бутилката, горенето не е прекъснало веднага при затваряне на спирателния вентил и затова е изнесла бутилката навън.

Малко по-късно след това произшествие, служителите на Първа РСПБЗН - Русе се изпратени в друг блок (№ 9) в същия квартал, откъдето е постъпил сигнал за горене на сажди в коминно тяло.

На място се установява, че са се запалили непочистени сажди в димоотход, което е засегнало част от апартаментите в блока. Заради високата температура в някои от апартаментите имало прогорели и отлепени тапети и напукани мазилки на и около коминните тела.  Извършена е проверка, дежурство и проветряване на жилищата, до които е бил осигурен достъп.

В присъствието на домоуправителя е разяснено на живущите, че трябва да извършат почистване на коминните тела, преди за продължат  отоплението с печки на твърдо гориво. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари