Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Гавра с българската култура и духовност

  • Автор: Велиана Христова
  • Коментари: 0
1
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов Снимка: БГНЕС/ Петко Налбантов

Срамно, позорно!

СЪКРАТЕТЕ РАШИДОВ, НЕ МУЗЕИТЕ!

Хора, политици, българи, спрете погрома, предприет от Рашидов и ГЕРБ, този път над паметта на България - музеите.

Съсипаха страната, сега посягат на последното - паметта и вековната й история. Вместо да съкрати раздутите си чиновници, министърът пъди специалистите - археолози, реставратори, уредници - които с мизерни заплати бъхтят в измършавелите от безпаричие музеи. Знае ли Рашидов как и за колко години се подготвя добър музеен специалист?! Тези хора са герои, дръзнали да пазят достойнството на България, забравени от Бог и държава! Музеят на Шипка и Бузлуджа със зъби и нокти бе опазен от министерски недомислия, този път отива под ножа! Влизал ли е някога Рашидов в прекрасния музей на Народната библиотека, влизал ли е в “Земята и хората”, в Политехническия музей - освен за виното на някой пореден прием?

Националният център за подводна археология едва оцеля заради липса на специалисти, сега - аут! Извадиха законово зъбите на института за паметниците на културата, който преди спираше посегателства над ценностите, сега го изпразват и от специалисти.

Вярвал ли е някой, че ГЕРБ ще свият най-сетне министерствата, натъпкани със специални калинки? Рашидов ще съкрати 4 чиновнически бройки, а 78 музейни дейци ще го отнесат! “Живо месо” от паметта ни. И какво ще спести, годишните заплати в музеите са общо 570 хил. лв. Цинично! В последните 4 години една Полша даде целево милиарди за музеите си - Рашидов да отиде да види какво е национална памет днес! Най-добре него да съкратят, вместо да взема душата и сърцето на България

#######

И какво да искаме от един неук, нагъл и впиянчен турчин, който говори на турски и псува под герба на България?!

Автор: Велиана Христова
(Автор: Велиана Христова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари