Гърция очаква рекордни приходи от туризъм

0
В същото време страната отчита нива на инфлация, невиждани от средата на 90-те години на миналия век.
В същото време страната отчита нива на инфлация, невиждани от средата на 90-те години на миналия век.

В същото време страната отчита нива на инфлация, невиждани от средата на 90-те години на миналия век.

Приходите от туризъм на Гърция през юни тази година надхвърлиха нивата от 2019 г. и засилиха прогнозите за рекордна година за сектора по отношение на приходите, съобщава в. "Катимерини" и БТА.

Макар пристиганията от чужбина през юни да се равняват на 89 процента от тези през 2019 г., последния пълен сезон преди пандемията от коронавирус, приходите са достигнали 2,62 млрд. евро, което е повече от 2,56 млрд. евро през юни 2019 г., сочат данни на гръцката централна банка.

Това означава, че разходите на турист са се увеличили, което е резултат най-вече от по-високите цени в световен мащаб. Гърция отчита нива на инфлация, невиждани от средата на 90-те години на миналия век.

Според консултантите от Мабриан травъл интелиджънс платформ (Mabrian Travel Intelligence Platform) наблюдаваното в Гърция увеличение на цените е най-високото сред основните средиземноморски дестинации - в средата на август средните цени са нараснали с почти 134 процента спрямо тези през август 2021 г. в петзвездните хотели, с 82 процента в четиризвездните и с почти 30 процента в тризвездните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    ...
    Да, ще има, като има малоумни чужденци да дават по 700 евро за десет стриди и изглед към морето. Гърците са крадливи гаднярчета и подлагат на поголовен обир гуристите напоследък. Търпят ги, засега, защото поне предлагат отличен сервиз и качество на храната.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари