Гълъб Донев: България праща на Украйна оръжие за обучение, а не за бой

0
Това вярно ли е? Защо беше засекретена информацията. Незабавна оставка, ако Гълъб Донев лъже, пишат от ГД "БОЕЦ"
Това вярно ли е? Защо беше засекретена информацията. Незабавна оставка, ако Гълъб Донев лъже, пишат от ГД "БОЕЦ" Видео: bTV

Съпредседателят на ПП Асен Василев е гласувал "въздържал се" за военната помощ за Украйна

Оръжието, което България изпраща на Украйна, нe е за фронта, а за тренировки на войници в други страни. Това съобщи премиерът Гълъб Донев в ефира на bTV.

Решението на парламента за предоставяне на военна помощ за Украйна не означава, че воюващата с Русия страна ще получи оръжия, които да използва на фронта. Напротив - те са предназначени за обучения на украински военнослужещи, които се провеждат в страни, членуващи в Европейския съюз и НАТО, каза Донев.

Той добави, че именно такова е било искането на Украйна. Списъкът с въоръжение, което България ще изпрати на Украйна е поверителен, като според думи на министъра на икономиката Никола Стоянов България изпраща леко стрелково оръжие и някои боеприпаси.

Днес ГД "БОЕЦ" попита:

"Гълъб Донев: "Това, което Министерски съвет предложи и гласуваха в Парламента е леко стрелково оръжие и боеприпаси за обучение на украинската армия, а не за бойни действия, така е записано".

Кирил Петков, Христо Иванов, това вярно ли е? Ако Донев лъже, то трябва да бъде разобличен незабавно и да му се потърси отговорност. Незабавна оставка. Ако обаче е вярно, затова ли беше засекретена информацията? Затова ли се борим от половин година? Това ли е "военната помощ"? Това ли искат украинците? Украйна воюва от десет месеца и отблъсква агресорите с цената на десетки хиляди жертви, а ние ще ги обучаваме и ще им даваме оръжие и боеприпаси за "обучение"?"

Днес в 17:00 ч. гражданското движение организира демонстрация пред Руския културен център на ул."Шипка" срещу "пълзящата путинизация и да отбележим Решението за предоставяне на военна помощ на Украйна, което е наша обща битка. Елате и кажете на бойците и гражданите каква е истината! Тя не трябва да се крие. Не искаме да нарушавате закона и да изнасяте засекретена информация, а да кажете, Гълъб Донев лъже ли, или не!" Очаква се по същото време там да бъде руският митрополит Антоний, който е и външен министър на Московската патриаршия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Махай се бе гугутко
    Гугутков вярва ли си на глупостите, които говори? Убеден съм, че не. Обаче явно си мисли, че българите сме толкова тъпи, че му вярваме. Що не се омитат тези циркаджии от властта вече.
  • 8
    5
    Оловното войниче
    Дървени пушки и саби, прашки им пращаме, че да не се повредят на обучението.
  • -2
    4
    до 3 - ти
    Какви "гугутки" бе, брато?! Та това двукопитно на снимката, малко мяза на човешко същество, ама не съвсем, е просто един дърт, проскубан и мръсен черен гарван! И се е напикал от страх, че като нищо господарят му в Кремъл може да му прати един чифт кучешки очи, а може и да падне от някой висок етаж! това нищожество на снимката е големият резил и срам на България! Ами, да благодарим за което на онзи фатмака в (п)Резиденсдтвото - най-големият резил!
  • 12
    3
    русенец
    Ама и Румен Радев ги избира едни гугутки...
  • 22
    2
    Да бе ...
    Тия за толкова прости ли имат населението в страната ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари