„ЛЕВИЦАТА!“ настоява списъците с българско оръжие за Украйна да бъдат публични

3
Участието ни в общоевропейската сделка за снарядите само ще внесе допълнителна ескалация на въвличането на България във военния конфликт, смята Валери Жаблянов
Участието ни в общоевропейската сделка за снарядите само ще внесе допълнителна ескалация на въвличането на България във военния конфликт, смята Валери Жаблянов Снимка: Пресцентър на „ЛЕВИЦАТА!“

ЛЕВИЦАТА!“ определя процесите във вътрешнополитическия живот на България като „разиграването на театър пред българската общественост. И единствената задача на тази тактика е на местните избори през есента двете партии, които днес управляват България в едно правителство, с общи задачи, с общо парламентарно мнозинство, да бъдат представени като алтернатива една на друга. Това заяви пред медиите Валери Жаблянов и припомни, че двете формации и на парламентарните избори, и в момент не са алтернатива от какъвто и да е характер, предава БТА.

Участието ни в общоевропейската сделка за снарядите само ще внесе допълнителна ескалация на въвличането на България във военния конфликт, смята Валери Жаблянов

Разнобоят в партиите е свързан с кадровите назначения в комисиите, които се занимават с контрола в различни области на икономиката и услугите на гражданите, както и с назначаването на управител на БНБ“.

Жаблянов отбеляза, че ситуацията, в която България предлага двама кандидати за комисари на Европейската комисия, не е обичайна практика в Европейския съюз, злепоставя България и демонстрира отказ от страна на българските институции да вземат решение по въпроса. Страната ни е злепоставена и от изнасянето на вътрешнопартийни вътрешнокоалиционни, политически спорове и конфликти за решаване от представители на Европейската комисия. Това дава възможности на външни органи да определят и в кадрови смисъл българската политика, коментира още Жаблянов.

По намерението за конституционни промени Жаблянов подчерта, че единственият проект е този на ДПС, който по същество задълбочава разделението между съдийската и прокурорската общност в управлението на делата на съдебната система. Това, което наблюдаваме днес, е част от реформата, прокарана от Христо Иванов, добави той.

Валери Жаблянов отново изрази позицията на „ЛЕВИЦАТА!“, че участието на България в общоевропейската сделка за снарядите не само няма да помогне на Украйна, не само няма да помогне на българската промишленост, а ще създаде допълнителни напрежения и допълнителна ескалация на въвличането на България във военния конфликт. „ЛЕВИЦАТА!“ ще настоява също списъците с българско оръжие, което се изпраща в Украйна, да бъдат публични. Това е практика във водещите европейски държави, членове на НАТО.

Д-р Цветеслава Гълъбова постави акцент върху анонса на военния министър Тагарев – че ще обучаваме бойни медици и санитари.

Българското здравеопазване има много сериозен и тежък кадрови дефицит, който в съвсем обозримо бъдеще ще доведе до колапс на системата. Ние може да разкриваме болници на всяка крачка, но медицината е била е и винаги ще остане клинична работа с болния човек, а за един болен човек трябва друг човек, който да го лекува. Българското здравеопазване е тежко болно от дефицит на кадри. Ние не намерихме време сили и средства да подготвяме кадри, които да мотивираме да остават в страната. Сега явно този проблем много бързо е намерил своето решение и хора. Аз не мога да приема, че българските граждани и особено тези, които са в по-труднодостъпните райони, които нямат достъп до адекватно и качествено здравеопазване, са по маловажни от случващото се на фронта. Българското правителство, българския парламент трябва да се грижат първо за българите и българските медици“.

Румен Петков отбеляза тревожността на факта, че се засекретяват списъците с военна помощ за Украйна и припомни прогнозата на „ЛЕВИЦАТА!“, че към фронта ще замине и комплексът С-300 и „всичко, което имаме“, според казаното от Тагарев.

Не е нормално посланикът на Украйна да излезе по телевизията и да обяви видовете въоръжение и боеприпаси, които иска Украйна, а ние да не казвам какво им даваме. И никой не потърси сметка на този посланик. Това е провал на контраразузнаването - някой е изнесъл строго секретна информация я предоставил на друга държава за това с какво полага българската армия. Втората тежка фраза на служителя на министерството на отбраната Тодор Тагарев е, цитирам дословно – „фокусът се измести, новият фокус е коалиция F-16“. И тук е отговорът на въпроса - защо нашите самолети, които сме платили, ги няма в България. България е във войната“.

Мая Манолова изрази убеждение, че независимо от опитите на управляващите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, това е коалиция, управлявана от коалиционното управление на Кирил Петков и на Бойко Борисов. И призова лидерите на ПП-ДБ да признаят чистосърдечно коалицията си и да сключат, както е реда, коалиционно споразумение.

Така е и с бутафорията, наречена съдебна реформа, свидетели сме днес как Кирил Петков, Христо Иванов, Бойко Борисов и Делян Пеевски преговарят за това как да бърникат конституцията и на ужким да правят съдебна реформа, докато в същото време реформата си върви в пълен ход. И докато те се изговарят в парламента, Висшият съдебен съвет ще избере новия главен прокурор. Предупредихме за това, поради тоталната липса на ангажираност към законодателния процес, Продължаваме промяната и Демократична България пропуснаха да променят и една запетая в Закона за съдебната власт, след като намалиха мнозинството, с което беше сменен Гешев от 17 на 13 и оставиха всички съществуващи текстове така, че да може този висш съдебен съвет да си ги прилага както си иска по аналогия. Предупредихме, че ще започне, тя започна, процедурата по избор на главен прокурор, до края на месец юли ще бъдат направени предложения за нов главен прокурор, а на 26 и октомври процедурата ще финализира с избор на нов главен прокурор. Чухме, че правосъдният министър от ПП-ДБ няма да прави свое предложение така, че хората, които избраха Гешев, хората, които свалиха Гешев, хората, които назначиха Сарафов за временно изпълняващ, ще изберат следващия главен прокурор и предварително можем да се обзалагаме как ще се казва той. Просто защото тези хора имат право да номинират и те ще гласуват“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    .!. за 1
    +$0.05
  • 4
    3
    juhsd
    украйна трябва да се пише с малка буква, понеже е световна напаст и не заслужава съжаление или още по-малко уважение, дано Русия да ги направи на стъкло скоро и после американците да ги постави на мястото им и Китай да застане с Русия.. само това е спасението за човечеството - американския тумор и всичките му васали трябва да бъдат изрязани и изпепелени
  • 2
    2
    daskal
    абе дебил последната фраза на руски си я писал да не си двоен агент я провери в google translate
  • -8
    1
    РУК за Ръша
    "Левицата" да го поемат у газицата! България подкрепя нашите украински братя срещу тероруZZките окупаторски орки! Героям слава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари