Г-н Кмете, Вашето бездействие доста често струва много пари на всички русенци!

0
До кога русенци ще плащат за ремонт на китайските плочки на площад "Свобода"
До кога русенци ще плащат за ремонт на китайските плочки на площад "Свобода" Снимка: Николай Каламов/ Труд

На заседание на Общински съвет - Русе вчера за четвърти път питане направи Мариян Димитров на тема: "Поредният ремонт на плочките и на канализацията на централния площад "Свобода" в Русе." 

Изказването се отнасяше до това, че  при всяка рязка промяна на времето – сняг, студ или горещини, плочките от китайски гранит и мрамор се разлепят, някои от тях се напукват или счупват. Всяка година се правят най-малко по два ремонта на площада – пролетен и есенен. Не прави изключение и 2017 г. Очевидно е, че има проблеми с качеството на ремонта на площада, а дадената гаранция от изпълнителя „Консорциум Русе” изтече през 2015 г. и всички ремонти вече са за сметка на русенските данъкоплатци

Кметът Пламен Стоилов отново отказа да отговори на зададените му въпроси !

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Правя четвърто поредно питане относно ремонтите на плочките и на водосъбирателните канализационни елементи на изключително скъпия централен площадСвобода” в Русе.

Близо 11 милиона европейски и общински пари струваше ремонтът на централния площадСвобода” в Русе, при който преди 6 години бяха сменени старите, но здрави, плочки на площада.

При всяка рязка промяна на времето – сняг, студ или горещини, плочките от китайски гранит и мрамор се разлепят, някои от тях се напукват или счупват. Всяка година се правят най-малко по два ремонта на площада – пролетен и есенен. Не прави изключение и 2017 г., като всички ремонти вече са за сметка на русенските данъкоплатци.

На 22 юни 2017 г., на 19 септември 2017 г. и на 19 октомври 2017 г. направих питания относно размерът на дължимата и на изплатената сума от Община Русе за извършените ремонти на площадСвобода“ от началото на 2017 г. Не получих желания отговор, защото уж към него момент не били извършвани плащания за ремонта на площада и не била изчислена и осчетоводена дължимата сума за труд и материали при тези ремонти.

От три месеца не се извършват ремонтни дейности на площадСвобода“ и по този повод искам да задам отново същите въпроси с надеждата, че най-после ще получа желания отговор:

1.  Какъв е размерът на дължимата и на изплатената сума от Община Русе за извършените ремонти на декоративните настилки на площадСвобода“, от началото на 2017 г. до сега – за труд и вложени материали ? 

2.  Какъв е размерът на дължимата и на изплатената сума от Община Русе за извършените подмени на водосъбирателните канализационни елементи на площадСвобода“, от началото на 2017 г. до сега – за труд и вложени материали ?

3. Кога ще бъдат подменени счупените стъкла и ремонтирани не светещите вградени в настилката осветителни тела ? 

4. Каква е прогнозната сума за труд и необходимите материали за този ремонт ?

5. Защо кметът Пламен Стоилов не е изпълнил разпорежданията на Дирекцията за национален строителен контрол, дадени му чрез писма от 10.07.2015 г. и от 24.07.2015 г., във връзка с чл. 196, ал. 1 от ЗУТ и не е назначил комисия, която да установи състоянието на площадСвобода“ и необходимите ремонтни и възстановителни дейности ?

ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Каква е причината вече 6 месеца да не можете да отговорите на поставените от мен въпроси ? 

Отново се подигравате с русенските данъкоплатци и не желаете да дадете отчет за това как харчите парите им или действително сте нарушили Закона и вече половин година не сте създали отчетни документи за извършените ремонти на площадСвобода“ и на вложените материали ?!

Вашето бездействие или симулативно действие доста често струва много пари на всички русенци!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари