Франция прекратява издирването на малкия Емил

0
2-годишното дете е неизвестност от събота
2-годишното дете е неизвестност от събота Снимка: Twitter

2-годишното дете е неизвестност от събота

Мащабното издирване на малко дете, изчезнало от четири дни в селце във френските Алпи, е прекратено, съобщиха разследващите, като сега фокусът се измества върху оценката на вече събраните доказателства, предаде БГНЕС.

Емил, на 2 години, е бил на гости на баба си и дядо си, когато е изчезнал в събота. За последен път е бил видян от двама съседи да се разхожда сам по улица в От-Верне, малко селце с 25 жители, разположено на около 1200 метра надморска височина.

Местният прокурор Реми Авон заяви, че мащабното издирване не е дало никакви улики за разгадаване на мистерията на изчезването на момчето и няма да бъдат изпращани повече групи за издирването му.

Въпреки това той заяви, че „разследването на причините за изчезването му ще продължи, по-специално чрез анализ на значителното количество информация и елементи, събрани в продължение на четири дни“.

Вчера прокурорът е предупредил, че „от медицинска гледна точка, след изтичането на 48 часа, предвид младата възраст на детето и настоящата силна горещина, животът му е много застрашен“.

Теренът в зоната на издирване е хълмист и скалист, с много потоци, а регионът е засегнат от гореща вълна, като през последните дни температурите достигат до 35 градуса по Целзий.

Десетки полицаи и войници, подкрепяни от кучета и хеликоптер, са претърсили 30 сгради, 12 превозни средства и 12 хектара терен в района на Haut-Vernet, както и са разпитали 25 души.

Полицията, която все още се надява на пробив благодарение на свидетелски показания, разпространи снимка на русото и лешниковооко момче, което в деня на изчезването си е било облечено с жълта блуза, бели къси панталони и туристически обувки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Нашите не се отказват!
    Навремето дори намериха и бай Петко Сертов - шефа на ДАНС, завит с чаршафите в креватя с едно крехко моме на хотел в Гърция. Жена му го търсеше, щото беше дръпнал от банкомата семейните спестявания - 8-10 хил. евра. Ама бая държавни пари потрошиха да го издирват - над 50 хиляди бона, то хеликоптери, кучета, полицията, чудо! И да не си мисли някой, че после са ги върнали парите в хазната?
  • 17
    1
    ...
    Нашето пернишко алтафени Сашко не се отказаха и го намериха. Много бързо са дали назад французите. Това дете трябва да се търси до дупка. Не може да се изпари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари