Фондовата борса прекрати регистрацията на акциите на "Спарки" АД

0
Дружеството е обявено в несъстоятелност от Окръжния съд в Русе, считано от 5 март
Дружеството е обявено в несъстоятелност от Окръжния съд в Русе, считано от 5 март

Дружеството е обявено в несъстоятелност от Окръжния съд в Русе, считано от 5 март

Българската фондова борса (БФБ) прекратява регистрацията на емисията акции, издадени от производителя на инструменти „Спарки“ АД-Русе, с ISIN код: BG1100091070, борсов код: SPRK, на Сегмент акции на Алтернативен пазар BaSE, считано от 27 септември 2021 г. (понеделник).

Това съобщава БФБ, като се позовава на решение на Съвета на директорите, взето заради решение на КФН за прилагане на принудителна административна мярка спрямо БФБ, пише Investor.

Окръжният съд в Русе обяви неплатежоспособността на „Спарки“ АД заради свръхзадлъжнялост през юни и откри производство по несъстоятелност на дружеството през юни т.г. Производството е образувано по искане на „Балкан Стийл Инженеринг“ ООД заради задължения от над 316 хил. лева.

Съдът е приел, че „Спарки“ не е в състояние да обслужва краткосрочните си задължения от 5 март т.г., като датата е определена за начална за несъстоятелността. Имуществото покрива почти 60% от паричните задължения на компанията.

Дружеството на практика прекрати дейност преди повече от година, а от края на 2020 г. – началото на 2021 г. производствената му площадка беше закупена от фирмата „Спарки Русе 2000“ с финансиране от основния му кредитор – Българската банка за развитие (ББР).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари