Европейски ден без загинали на пътя

0
Нека всички заедно ще бъдем отговорни към себе си и към останалите участници в движението по пътищата!
Нека всички заедно ще бъдем отговорни към себе си и към останалите участници в движението по пътищата!

За трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността, сред страните-членки на мрежата и нейните партньори се осъществява проектът EDWARD (European Day Without A Road Death) - Европейски ден без загинали на пътя, съобщават от Главна дирекция "Национална полиция". 

Проектът е подкрепен от Европейската комисия, като през 2018 г. е планирано операцията да се проведе на 19 септември, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

Мотото на операцията за Република България за 2018 г. е „Безопасни мобилни комбинации за живот" и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември 2018 г.) "Мултимодалност" с мото "Комбинирай, движи се!".

За постигането на целта на 19 септември да няма загинали по пътищата на страната ни, е необходимо да се създаде организация за успешното провеждане на операцията.

По покана на Министерството на вътрешните работи в EDWARD ще се включат държавни и неправителствени органи, областните управители в Република България, Националното сдружение на общините в Република България, общини, детски градини, училища, автошколи, спортни клубове, представители на различни професионални браншове, застрахователи и други организации с отношение към безопасността на движението по пътищата.

От Министерството на вътрешните работи е планирано да се засилят информираността и контролната дейност, а така също в максимална степен да бъде подпомогната безопасността на всички участници в движението по пътищата. 

От ГДНП призовават всички заедно ще бъдем отговорни към себе си и към останалите участници в движението по пътищата, за да постигнем общата цел и да няма загинали при пътни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари