Евродепутати от БСП: Никакво сътрудничество с ГЕРБ, това е пагубно за левицата

0
Колаборация с десните партии в името на властта ще е пагубно за лявото, за партията и за България
Колаборация с десните партии в името на властта ще е пагубно за лявото, за партията и за България

Колаборация с десните партии в името на властта ще е пагубно за лявото, за партията и за България

Евродепутатите Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов и Елена Йончева излязоха с позиция във връзка с темата за съставяне на редовно правителство, съобщиха от пресофиса на ръководителя на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП) Петър Витанов.

„През последните дни нарастват спекулациите за договарянето на управляващо мнозинство около ГЕРБ. Характерът на кабинета, който ще бъде предложен - експертен или на националната отговорност и спасение, или възможни други формули, е удобно прикритие за неприемлив политически компромис", посочват четирима от петимата български евродепутати от левицата.

"Ние, долуподписаните представители на Делегацията на българските социалисти в ЕП, заявяваме своето категорично несъгласие с всяка форма на колаборация на БСП с ГЕРБ. В продължение на години, основната идентичност на БСП беше изградена на противопоставяне на модела, наложен от ГЕРБ. Именно това беше посоченото оправдание за участие в четворната коалиция на кабинета „Петков“. Влизане сега в дясно правителство с предварително декларирано намерение за орязване на социалните разходи би било странно политическо поведение", заявяват Петър Витанов, Елена Йончева, Иво Христов и Сергей Станишев.

Според тях участието в подобно управление може да е важно с оглед придобиване на позиции от страна на ръководството на БСП и приближените до него хора, но със сигурност ще доведе до поредна изборна катастрофа за левицата.

"Пътят за връщането на доверието към БСП и лявата идея в България минава през последователната битка срещу неравенствата и социалната справедливост и отстояване на демокрацията и върховенството на закона. Колаборация с десните партии в името на властта ще е пагубно за лявото, за партията и за България", смятат четиримата евродепутати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари