Евгений Дайнов: Чрез Калина Константинова говори азиатската диващина

0
Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова пък коментира изказване от вторник на Олена Коцева
Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова пък коментира изказване от вторник на Олена Коцева Видео: NOVA

Защо се стигна до напрежение при преместването на украинските бежанци

Чрез тази жена говори азиатската диващина”. Така политологът проф. Евгений Дайнов коментира изказването на вицепремиера Калина Константинова относно бежанците у нас. „Аз реагирах на арогантно, високомерно и презиращо хората изказване на български чиновник в нейно лице”, обясни той.

Това високомерно презрение към слабите винаги в България идва да прикрие неспособността на администрацията на бъде елементарно организирана. Когато тя, за пореден път, се окаже, че произвежда само хаос, започва да обвинява гражданите, жертвите и най-слабите”, смята политологът.

Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова пък коментира изказване от вторник на Олена Коцева в предаването „Здравей, България”. Тя нарече тона ѝ срещу страната, която е дала подслон на хиляди хора, „арогантен” и „неприемлив” и „високомерен”.

Председателят на Агенцията по бежанците Мариана Тошева е на място в Елхово. Лагерът там е построен през 2019 г., а това е неговото първо ползване. Тя обясни, че е помолила бежанците да направят четири списъка, според които още днес те ще бъдат разделени на групи и преместени към други бази. Първият списък е с възрастни хора, които имат заболявания. Вторият – с майки на деца до 3-годишна възраст. Третата категория са хората, които разполагат със собствен транспорт, обясни Тошева. Последният списък е на различни хора, чиито деца са на възраст над 3 години.

Васил Александров е областен управител на Ямбол. Той опроверга твърденията, че за част от новодошлите бежанци е нямало осигурена храна. По думите му всички украинци са били нахранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Маньо
    Докога този брадясал нечистоплътник ще бъде лансиран като обществен фактор?
  • 0
    3
    Монголеца
    Чок селям серсеми!
  • -8
    2
    Рашистко тролче
    До 1: Браво колега, добре пускаш фалшиви новини и опорки! Ще получиш копейки от Митрофанката и фабриката за тролове на Тролгостнадзор! Само така!
  • 5
    1
    Какво се случва във...
    "Британското правителство започна да информира нелегални мигранти, пристигнали в кралството, че ще бъдат изпратени в Руанда. Първият полет е насрочен за 14 юни въпреки рисковете за оспорване на решението, съобщи вчера вътрешното министерство, цитирано от Франс прес."
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари