Кирил Петков: Задачата ни е от 1 юли да имаме нов бюджет

0
Калина Константинова ще обяви днес как се движи преместването на украинските граждани
Калина Константинова ще обяви днес как се движи преместването на украинските граждани Видео: БНТ

До края на този месец актуализацията на бюджета трябва да се случи, така че от 1 юли да имаме нов бюджет. Това е задачата, която всички ще гоним

Това заяви преди началото на правителственото заседание министър-председателят Кирил Петков, предава БТА.

Петков информира, че днес вицепремиерът Калина Константинова ще представи на оперативно заседание на кабинета доклад относно преместването на украинските граждани.

Министър-председателят съобщи още, че имаме дерогация за руския петрол до края на 2024 година, днес тя трябва да се финализира в Брюксел. Ние сме единствената държава, която има тази дерогация, въпреки че има пристанище. Това дава възможност нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не ни се покачва цената на горивото, каза Петков.

Той информира още, че днес кабинетът ще обсъди нормативните изисквания за Плана за възстановяване, които изискват 22 мерки до края на годината. Трябва всяко едно министерство да бъде запознато и да имаме стройна програма, така че средствата, които очакваме от ЕС, да дойдат на време с правилните реформи, каза Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари